Generální ředitel společnosti EBSCO Information Services Tim Collins odchází do důchodu 30. června 2024

~ Collins odchází po 40 letech působení v oboru informačních služeb knihoven ~

IPSWICH, Massachusetts - 22. ledna 2024 - V pátek 12. ledna 2024 oznámil generální ředitel společnosti EBSCO Information Services (EBSCO) Tim Collins, že 30. června 2024 odejde do důchodu.

Collins říká, že si svou kariéru ve společnosti EBSCO užil a je hrdý na to, čeho organizace během jeho působení dosáhla. „Odcházím vděčný za to, že díky tvrdé práci a nasazení mnoha jednotlivců se společnost po mnoho let utvářela tak, jak nyní vypadá. Jsem nesmírně vděčný za zákazníky, kteří nás v průběhu let podporovali svou přízní. Vzhledem k tomu, že jsem v této funkci působil 40 let a společnost EBSCO má dobré předpoklady pro budoucnost, je správný čas pro můj odchod do důchodu. Těším se, že se budu věnovat zájmům a aktivitám, kterým jsem se nemohl věnovat a budu navždy vděčný za zkušenosti, které jsem získal během svého působení v tomto křesle.“

Generální ředitel společnosti EBSCO Industries David Walker říká, že Tim má velký podíl na celkovém úspěchu společnosti EBSCO Information Services a EBSCO Industries. „Nesmírně si vážíme Tima za jeho vedení firmy a za jeho zásluhy o úspěch společnosti EBSCO. Po 40 letech působení ve firmě a v oboru informačních služeb pro knihovny bude těžké Tima nahradit. Zanechává však firmu v dobré pozici pro růst. Těšíme se na to, až dokončíme proces hledání a výběru jeho nástupce a budeme pokračovat v realizaci našich budoucích růstových příležitostí.“

Cílem společnosti EBSCO Industries je mít nástupce ve funkci do 1. července 2024; společnost spolupracuje s globální poradenskou firmou Egon Zehnder na komplexním procesu výběru nového generálního ředitele společnosti EBSCO Information Services.

O společnosti EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) je předním poskytovatelem online výzkumného obsahu a vyhledávacích technologií pro akademické, školní a veřejné knihovny, zdravotnické a lékařské instituce, korporace a vládní agentury po celém světě. EBSCO poskytuje institucím přístup k obsahu a zdrojům, které slouží informačním a pracovním potřebám jejich uživatelů a organizací, od výzkumu, správy akvizic, předplatitelských služeb a vyhledávání až po podporu klinického rozhodování a péče o pacienty, vzdělávání a výzkum a vývoj. Další informace naleznete na webových stránkách společnosti EBSCO na adrese: www.ebsco.com/cs-cz

Pro více informací nás prosím kontaktujte:
EBSCO INFORMATION SERVICES s.r.o.
Klimentská 1746/52
110 00  Praha 1 - Nové Město