Cornellova univerzita implementovala knihovní platformu FOLIO prostřednictvím služby EBSCO FOLIO

Knihovna Cornellovy univerzity nyní funguje na open source platformě FOLIO.

IPSWICH, Massachusetts — 28. července 2021 — Knihovna Cornellovy univerzity, zakládající člen FOLIO projektu, je největší akademickou institucí, která implementovala platformu pro správu knihovních služeb FOLIO prostřednictvím EBSCO FOLIO. EBSCO se podílelo na migraci dat z původního ILS systému a i nadále bude knihovně  zajišťovat hosting a související servis.

Cornellova univerzita se od začátku aktivně zapojila do vývoje a implementace open source platformy FOLIO. Hlavní výhodou tohoto řešení je jeho flexibilita, spolupráce a udržitelnost dle konkrétních požadavků knihovny. Cornellova univerzita se rozhodla hosting a související služby outsourcovat na EBSCO. Uvolní si tak kapacitu pro další činnost.

Debra Howell, Director of Information Technology Operations at Cornell University Library, k tomu říká: „Díky přechodu na platformu FOLIO můžeme využít výsledky práce našich kolegů, kteří se na budování platformy od začátku podíleli. EBSCO služby, konkrétně implementace platformy a hosting, nám pak usnadní integraci našich knihovních služeb.“

Knihovna Cornellovy univerzity přestoupila nedávno na EBSCO Discovery Service™ (EDS) a plánuje integrovat platformu FOLIO se znalostní bází EBSCO Knowledge Base a GOBI®. S přechodem na EDS a integrací EBSCO Knowledge Services může Cornellova univerzita využít API rozhraní, která spolupracují se systémy třetích stran. EBSCO Knowledge Base zajistí optimalizaci dat a lepší uživatelské prostředí.

O EBSCO Information Services:

EBSCO Information Services (EBSCO) je předním dodavatelem odborných informačních zdrojů a služeb pro knihovny, vědecké instituce, obchodní společnosti a nemocnice po celém světě. Prostřednictvím široké nabídky online databází, e-knih, časopisů a discovery služby zajišťuje pohodlný přístup k relevantním a spolehlivým informacím. Produkty, služby a technologie od EBSCO využívají miliony koncových uživatelů a desítky tisíc institucí po celém světě.

EBSCO Information Services je divizí EBSCO Industries Inc., jedné z největších soukromě vlastněných společností v USA. Od roku 2000 má EBSCO zastoupení pro střední, východní a jihovýchodní Evropu také v České republice. www.ebsco.com

Kontakt:
EBSCO INFORMATION SERVICES s.r.o.
Klimentská 1746/52
110 00  Praha 1 - Nové Město